Amalan Cara Hidup Sihat

Dunia Kesihatan

Minyak ajaib tumbuh sideburn dan melebatkan janggut

Asal minyak ini adalah untuk melebatkan dan merawat rambut yang gugur, menghitamkan rambut, menghilangkan uban, masalah kelumumur, kudis di kepala dan macam-macam lagi berkaitan dengan rambut.

Tapi orang Indonesia agak kreatif menggunakkan minyak ini untuk menumbuhkan sideburn dan melebatkan janggut.

Minyak ini diproses di Malaysia tapi di export ke Indonesia. Ternyata orang-orang Indonesia dah lama menggunakan minyak MBR ini. 

Saya cuba lawati web blog Indon ini dan lihat pada testimoni-testimoni pada blognya (http://www.minyakmbr.com/) ini. Ternyata memang ramai yang kata berkesan dan ia merupakan “BEST SELLER” di Indonesia.

Lihat sendiri testimoni-tesmoni yang ada di blog mereka ini;

Dan banyak lagi sila masuk sini : http://www.minyakmbr.com/?p=473

Tapi saya tidak pasti ia betul-betul berkesan atau tidak. Sebab saya tak pernah mencubanya, lagipun saya tak berminat dengan sideburn yang serabut. Cukuplah dengan janggut yang sejemput ini sahaja. hehe!

Dalam kiraan saya di blog tersebut, jumlah client-client yang sudah membeli minyak ini sudah mencecah 4000 orang di seluruh pelusuk negeri di Indonesia. Ramai yang memberi respon yang positif dan sangat melucukan.

Lihat blog salah seorang pengguna yang menceritakan pengalaman  menggunakan minyak MBR. Masuk sini -> http://ruanginstalasi.wordpress.com/2011/04/18/pengalaman-menggunakan-minyak-rambut-mbr/


Saya tak berani nak jamin minyak ini berkesan 100% pada menumbuhkan sideburn dan janggut. Sebab itulah saya tak berani nak komersialkan pada orang ramai. Lagi sekali saya katakan bahawa minyak MBR ini hanya digunakan untuk merawat rambut dan kulit kepala yang bermasalah.

Tetapi kalau ada sahabat-sahabat yang ingin mencubanya juga. Bolehlah order. Tetapi jika ia tidak berkesan juga sahabat-sahabat tidak boleh memarahi dan menuduh saya sebagai penipu atau melontarkan tohmahan-tohmahan negatif dan sebagainya.

Sahabat-sahabat boleh lihat sendiri testimoni-testimoni di laman minyak MBR Indonesia itu. Dan lihat juga berapa ramai client-client yang telah order daripada laman tersebut. Minyak MBR ini juga sudah diamalkan oleh pengamal perubatan tradisional India selama 30 tahun yang lalu.


Apa pun kita hanya berusaha dan ikhtiar sahaja. Mungkin juga ia memakan masa yang agak lama sedikit, contohnya dalam 2 atau 3 bulan atau sebaliknya. Yang penting pakai dengan istiqamah. Insya Allah tumbuhlah bulu-bulu yang anda inginkan tu.🙂

Cara Pemakaian Minyak MBR ini:

1.Niat nak ikut sunnah Nabi saw.
2.Cukur dulu mana-mana tempat yang anda inginkan tumbuh itu(bahagian janggut,misai,sideburn,dada dan lain-lain tempat yang anda suka).
3.Basuh dengan air putih tempat yang sudah dicukur tadi.
4.Kemudian sapu minyak MBR ini setiap malam sebelum tidur.
5.Sabar dan Istiqamah(tetap) menunggu selama beberapa hari, minggu, dan bulan.



Harga Minyak MBR ini (140ML sebotol) RM17.00 sahaja tidak termasuk Postage.


JUMLAH TERMASUK POSTAGE RM25.00 SAHAJA! (Untuk Semenanjung Malaysia). Untuk Sabah dan Sarawak RM30.00 SAHAJA!   
  

Sila email saya (halimislam@gmail.com) jika berminat, atau bolehlah order sendiri di web blog Indon tu dengan harga RP200,000 Rupiah bersamaan RM66.00 tidak termasuk postage luar negara.

Klik pada poster yang dibuat oleh Web blog Indon di bawah!

Apa perasaan anda jika mempunyai sideburn macam ini?🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 23, 2012 by in Produk Kecantikkan.
%d bloggers like this: